لطفا صبر کنید ...


بازی درمانی کودکان


بازی درمانی و کودکان

بازی درمانی کودکان

بازی درمانی یک رویکرد درمانی است که از بازی به عنوان وسیله ای برای ارتباط و بیان برای کودکانی که مشکلات عاطفی، مشکلات رفتاری یا اختلالات رشدی مواجه هستند، استفاده می کند. متخصصان بازی درمانی، این موضوع را که بازی وسیله ای طبیعی برای کودکان است تا دنیای خود را کشف و درک کنند، درنظر می گیرد. بازی درمانی محیطی امن و حمایتی را برای کودکان فراهم می کند تا احساسات خود را پردازش کنند، مهارت های مقابله ای را رشد دهند و با چالش های خود مواجه شوند. تیم پایش تکامل رسان با ارائه خدمات بازی درمانی به کودک در جهت تجربه زندگی طبیعی کمک می کند. بیایید بیشتر به فواید، علل استفاده و ملاحظات پیرامون بازی درمانی برای کودکان بپردازیم.

فواید بازی درمانی برای کودکان

۱. بیان احساسات: امکان بیان احساسات را برای کودکان فراهم می کند تا افکار، احساسات و تجربیات خود را به گونه ای بیان کنند که برای آن ها راحت و طبیعی باشد.

2. ایجاد ارتباط: از طریق بازی، کودکان می توانند افکار و مبارزات درونی خود را به اشتراک بگذارند، حتی زمانی که ممکن است کلماتی برای بیان شفاهی آنها نداشته باشند.

3. رشد مهارت های مقابله ای: بازی درمانی رشد راهبردهای مقابله و مهارت های حل مسئله را تشویق می کند و کودکان را برای گذر از چالش ها به طور موثر توانمند می کند.

4. تنظیم عاطفی: درگیر شدن در فعالیت های بازی می تواند به کودکان کمک کند تا عواطف خود را شناسایی و تنظیم کنند و انعطاف پذیری عاطفی را تقویت کنند.

5. تقویت عزت نفس: تجربیات موفق در بازی درمانی می تواند اعتماد به نفس و عزت نفس کودکان را تقویت کند و حس مثبت نسبت به خود را پرورش دهد.

6. تقویت روابط: بازی درمانی می تواند روابط بین کودکان و مراقبان یا همسالان آنها را با ترویج اعتماد و همدلی بهبود بخشد.

دلایل استفاده از بازی برای درمان کودکان

چرا از بازی درمانی به عنوان یک روش درمانی برای کودک استفاده می‌شود؟ هر کودک در دوران رشد خود ممکن است دچار چالش هایی باشد که بازی درمانی برایش مفید باشد. در ادامه با برخی از این چالش ها آشنا می شویم:

1. تروما و بدرفتاری: کودکانی که ضربه روحی یا بدرفتاری را تجربه کرده اند ممکن است از بازی درمانی به عنوان راهی برای پردازش تجربیات خود، بازیابی احساس امنیت و ایجاد مکانیسم های مقابله ای سالم بهره مند شوند.

2. اضطراب و افسردگی: بازی درمانی می تواند در کمک به کودکانی که با اضطراب، افسردگی یا سایر اختلالات خلقی دست و پنجه نرم می کنند، با ایجاد فضای حمایتی برای کشف احساسات و یادگیری مهارت های مقابله ای موثر باشد.

3. مسائل رفتاری: کودکانی که رفتارهای مخرب یا رفتارهای چالش برانگیز از خود نشان می دهند ممکن است از بازی درمانی برای پرداختن به مسائل عاطفی یا روانی زمینه ای که در رفتار آنها نقش دارد سود ببرند.

4. غم و از دست دادن: بازی درمانی می تواند با تسهیل بیان و درک به کودکان کمک کند تا با غم و اندوه و از دست دادن، مانند مرگ یکی از عزیزان یا طلاق والدین کنار بیایند.

5. تأخیرهای رشدی: کودکان با تاخیر رشد یا ناتوانی ممکن است از بازی درمانی برای حمایت از رشد اجتماعی، عاطفی و شناختی خود به شیوه ای مناسب و در دسترس بهره مند شوند.

۶. اختلال طیف اوتیسم: بازی درمانی کودکان اوتیسم یکی از بهترین روش ها برای غنی سازی اوقات فراغت کودکان است، معمولا کودکان مبتلا به اوتیسم به دلیل چالش هایی ک در ارتباطات اجتماعی و بخصوص علایق محدود دارند، در بازی های فردی و گروهی دچار چالش هستند.

۶. بیش فعالی و نقص توجه در کودکان: کلاس های بازی درمانی کودکان برای بچه های بیش فعال به خصوص به صورت گروه درمانی می تواند روش خوبی باشد تا کودک مهارت هایی نظیر رعایت نوبت، کنترل تکانه و … را کسب کند.

انواع بازی درمانی کودکان

بازی‌های درمانی برای کودکان می‌توانند بسیار متنوع باشند، از جمله بازی‌های تظاهری یا نقش‌آفرینی، بازی‌های ساختاری، بازی‌های هنری، بازی‌های ریتمیک و بازی‌های حرکتی. این بازی‌ها معمولاً برای کمک به کودکان در رشد مهارت‌های اجتماعی، عاطفی، حرکتی و شناختی طراحی شده‌اند.

یک بازی درمانگر در حال بازی با کودک

بازی درمانی برای چه کودکانی نیاز است؟

بازی درمانی برای کودکان در سنین، زمینه ها، مشکلات، اختلالات و توانایی های مختلف مناسب است. می تواند به ویژه برای کودکان با شرایط زیر مفید و نیاز باشد:

– کودکانی که برای بیان شفاهی احساسات یا تجربیات خود دچار مشکل هستند.

– بازی درمانی برای کنترل خشم در کودکان مفید است.

– کسانی که ضربه روحی، بدرفتاری یا تغییرات مهمی را در زندگی تجربه کرده اند.

– کودکان با مشکلات رفتاری یا عاطفی.

-بازی درمانی اضطراب کودکان ، افسردگی یا سایر نگرانی های مربوط به سلامت روان را تجربه می کنند.

– کسانی که دارای تاخیر رشد یا ناتوانی هستند.

– کودکانی که درگیر تعارضات خانوادگی یا انتقال هستند.

بازی درمانی در رسان تیم

بازی درمانی باید توسط متخصصان کاردرمانی و روانشناسی دارای مجوز با آموزش تخصصی در زمینه رشد کودک و تکنیک های بازی درمانی انجام شود که تیم رسان به کمک متخصصان خود این امر را امکان پذیر کرده است. در رسان تیم بازی درمانگران هنگام طراحی و اجرای مداخلات بازی درمانی نیازها، ترجیحات و مرحله رشدی هر کودک در نظر میگیرند.

حضور مداوم و مشارکت فعال برای اثربخشی بازی درمانی ضروری است. در جلسات بازی درمانی رسان تیم، والدین یا مراقبان نیز ممکن است در روند درمانی برای حمایت از پیشرفت فرزندشان مشارکت داشته باشند. ایجاد یک فضای امن و محرمانه برای تقویت اعتماد و گشاده رویی در جلسات بازی درمانی بسیار مهم است و بازی درمانگران رسان تیم اطمینان حاصل می کند که کودکان احساس راحتی می کنند بدون ترس از قضاوت یا عواقب ابراز وجود کنند. امکان ارائه خدمات بازی درمانی در منزل هم در رسان تیم فراهم می باشد.

کلام آخر

در نتیجه، بازی درمانی یک رویکرد ارزشمند و موثر برای رسیدگی به طیف گسترده ای از چالش های عاطفی، رفتاری و رشدی در کودکان ارائه می دهد. با استفاده از قدرت بازی، کودکان می توانند در یک محیط حمایتی و پرورشی کاوش و رشد کنند و در نهایت به آنها قدرت می دهد تا در زندگی و روابط خود پیشرفت کنند.




بازی درمانی کودکان

در تیم تخصصی پایش تکامل رسان، ما در جهت ارتقای رشد دوران کودکی از طریق غربالگری و نظارت بر رشد قدم برمیداریم. هدف ما ارائه خدمات، اطلاعات و منابع مورد نیاز برای والدین، مربیان و متخصصان برای آگاهی و استفاده از فرآیند غربالگری رشدی می‌باشد. ما به اهمیت مداخله و تشخیص زودهنگام برای اطمینان از بهترین نتایج برای کودکان اعتقاد داریم.

کلیه حقوق این سایت متعلق به تیم پایش تکامل رسان است.