تفاوت تاخیر گفتار و اوتیسم
تأخیر گفتار و اوتیسم دو مفهوم متمایز هستند، اگرچه گاهی اوقات ممکن است همپوشانی داشته باشند. در این مقاله تفاوت های اصلی بین این دو را معرفی خواهیم کرد:
تاخیر گفتاری در کودکان
در ابتدا بهتر است بدانیم که تاخیر گفتار به تأخیر رشدی در کسب مهارت های گفتاری و زبانی نسبت به نقاط عطف معمولی رشد اشاره دارد.
– کودکان با تأخیر گفتار ممکن است در تولید صدا، تشکیل کلمات، درک زبان یا استفاده از زبان برای برقراری ارتباط موثر مشکل داشته باشند.
– تأخیر گفتار می تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله استعداد ژنتیکی، اختلال شنوایی، مشکلات حرکتی دهان، عوامل محیطی یا اختلالات رشدی باشد. علت تاخیر گفتار را در این مقاله مشاهده کنید.
– تأخیر گفتار ممکن است در انزوا، بدون سایر نگرانیهای رشدی رخ دهد، یا ممکن است با شرایط دیگری مانند ناتوانیهای ذهنی یا اختلال زبان خاص همراه باشد.
– مداخله زودهنگام با گفتار درمانی و مداخلات هدفمند اغلب می تواند به کودکان مبتلا به تاخیر گفتار کمک کند تا مهارت های ارتباطی خود را بهبود بخشند و به همسالان خود برسند.
اختلال طیف اوتیسم در کودکان در مقابل تاخیر گفتاری
در مقابل تاخیر کلامی اختلال طیف اوتیسم یک اختلال عصبی رشدی است که با کمبودهای مداوم در ارتباطات و تعامل اجتماعی و همچنین الگوهای محدود و تکراری رفتار، علایق یا فعالیت ها مشخص می شود.
– مشکلات گفتاری و زبانی در کودکان مبتلا به اوتیسم رایج است، اما آنها فقط یکی از جنبه های طیف وسیع تری از علائم مرتبط با این اختلال هستند.
– کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است طیف گسترده ای از چالش های گفتاری و زبانی، از جمله تاخیر در رشد گفتار، اکوالالیا (تکرار کلمات یا عبارات)، مشکل در نوبت دادن به مکالمه، و مشکلات زبانی عملگرا (مشکلات در استفاده مناسب از زبان در زمینه های اجتماعی) را نشان دهند.
– علاوه بر مشکلات گفتاری و زبانی، کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است تفاوتهای رفتاری و حسی دیگری مانند رفتارهای تکراری، حساسیتهای حسی و مشکلات در تعامل اجتماعی و درک نشانههای غیرکلامی را نیز نشان دهند.
– اوتیسم معمولاً بر اساس ارزیابی جامع تاریخچه رشد، رفتار و مهارتهای ارتباط اجتماعی کودک که اغلب توسط یک تیم چند رشتهای از متخصصان انجام میشود، تشخیص داده میشود.
– مداخله زودهنگام اختلالات رشدی، از جمله گفتار درمانی، مداخلات رفتاری و حمایت آموزشی، می تواند به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک کند تا مهارت های ارتباطی را توسعه دهند، تعامل اجتماعی را بهبود بخشند و سایر چالش های مرتبط با این اختلال را مدیریت کنند.
– اوتیسم به مداخله همه جانبه و بین رشته ای احتیاج دارم که میتواند شامل کاردرمانی،گفتاردرمانی، رفتاردرمانی، بازی درمانی و … مدل های درمان زودهنگام مانند مدل درمان دنور باشد.
نتیجه
به طور خلاصه، در حالی که تاخیر گفتار و زبان به طور خاص به تاخیر در رشد گفتار و زبان اشاره دارد، اوتیسم یک اختلال عصبی رشدی پیچیده است که با نقص در ارتباطات و تعامل اجتماعی مشخص میشود که ممکن است شامل مشکلات گفتاری و زبانی به عنوان یک جزء باشد. در حالی که ممکن است بین این دو همپوشانی وجود داشته باشد، آنها شرایط متمایز با معیارهای تشخیصی و رویکردهای درمانی متفاوت هستند. تکلم در اوتیسم نیاز به بررسی دقیق توسط تست های استاندارد و نظر متخصصان این حیطه دارد که رسان تیم در راهنمایی و کمک به شما آماده است. کافیست با شماره های ما تماس بگیرید.